PXL Congress

Efficiënt vergaderen

24-03-2021
PXL-Congress - Elfde Liniestraat 23a (Gebouw D) - 3500 Hasselt

In onze werksituatie wordt veel tijd besteed aan vergaderen en e-mails behandelen. In vele situaties gaan we hier niet efficiënt mee om. Het leidt vaak tot mentale vermoeidheid en het gevoel van ‘weinig gedaan’ te hebben op een dag. Het is jammer wanneer dit ook effectief zou blijken.

Tijdens deze interactieve workshop staan we dan ook stil hoe we zinvol met vergaderingen kunnen omgaan. Dit zowel van je kritisch de vraag te stellen of een vergadering wel nodig is, over het efficiënt opstellen van een agenda tot goede tijdsbewaking en rapportering. Lijken deze zaken jou evident? Misschien wel evident, helaas niet steeds efficiënt. Je zal verrast zijn hoe je door specifieke inzichten en tips tot een veel efficiëntere aanpak komt.

Hetzelfde scenario voor e-mailgebruik. Hoeveel e-mails ontvang jij dagelijks? Hoe ga jij met je e-mails om? Lees je ze onmiddellijk? Om ze daarna weer als niet behandeld te bestempelen? Zet jij mensen in ‘cc’ en verwacht jij dat ze jou antwoorden? Ken jij ook dat gevoel dat je nog niet de kans had je e-mail te lezen en de verzender jou al telefoneert over de gestuurde e-mail? Deze en tal van andere voorbeelden leiden tot onnodige energielekken, mentale vermoeidheid en inefficiëntie. “Kan het anders?”, vraag jij je misschien af? Zeker, het kan anders!

Het hoe en waarom en wat verneem je in deze interactieve workshop. Ook met je e-mails zal je na het volgen van de workshop op een slimmere, energiebesparende manier mee omgaan. Je tijd van het volgen van deze workshop zal snel gecompenseerd zijn!

Wil je dat de inzichten en handvaten voor gezond vergaderen en e-mailgebruik duurzaam in je team of organisatie kunnen worden ingebed, breng dan zeker een collega of je leidinggevende mee!

Keuzemogelijkheden

On campus: Volg dit seminarie in een coronaproof PXL-Congress

Online: Volg dit seminarie thuis

Doelgroep

Leidinggevenden, managers, coördinatoren, stafmedewerkers, hulpverleners, gezondheidswerkers, teamcoaches, vormingswerkers, (zorg)leerkrachten, verantwoordelijken, supervisors, …

Datum en tijd

Woensdag 24 Maart 2021
van 09:00 tot 12:30u.

Inschrijven kan tot en met: Dinsdag 16 Maart 2021
Kosteloos annuleren kan tot en met: Dinsdag 16 Maart 2021

Sprekers

Sonja Reckers

Sonja Reckers is master in de gezondheidswetenschappen, coach en facilitator op vlak van welzijn en engagement in organisaties, expert in stress, burn-out, bore-out, veerkracht en erkend bem...

Meer

Prijs

Deelnemer: 80,00 EUR

PXL-Alumni: 68,00 EUR

PXL-Personeel: 60,00 EUR

PXL-Postactieven: 68,00 EUR

PXL-Student: 40,00 EUR

Contactpersoon

Ivette Leten

Coördinator levenslang leren

ivette.leten@pxl.be