PXL Congress

Op stap in het labyrint van rouw

27-10-2021
PXL-Congress - Elfde Liniestraat 23a (Gebouw D) - 3500 Hasselt

Wanneer je geconfronteerd wordt met een plots of aangekondigd verlies kom je figuurlijk in een vreemd land terecht waarvan je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Zoekend in het labyrint van rouw en verlies baan je jezelf een weg in de hoop het leven terug verder te kunnen zetten, weliswaar op een andere manier. Rouwen is een heen en weer slingeren tussen verlies en herstel en begint bij het afscheid.

Maar dit verliep tijdens de Covid-periode anders dan normaal. Wat betekent dit voor ons rouwproces en hoe kunnen we hiermee verder naar de toekomst toe?

Tijdens deze avondlezing wordt er uitgegaan van het anders leren vasthouden in plaats van loslaten. Door de verbinding met de overledene en onze omgeving in stand te houden, kunnen we op zoek gaan naar hulp-en krachtbronnen om alzo onze weg doorheen het labyrint van rouw te zoeken.

 

Doelgroep

Iedereen die met dit thema begaan is.

Datum en tijd

Woensdag 27 Oktober 2021
van 19:00 tot 22:00u.

Inschrijven kan tot en met: Dinsdag 19 Oktober 2021
Kosteloos annuleren kan tot en met: Dinsdag 19 Oktober 2021

Sprekers

Lies Scaut

Lies Scaut is maatschappelijk assistent en psychotherapeut, gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition ...

Meer

Prijs

Coördinator levenslang leren: 0,00 EUR

Deelnemer: 25,00 EUR

PXL-Alumni: 21,00 EUR

PXL-Personeel: 19,00 EUR

PXL-Postactieven: 21,00 EUR

PXL-Student: 13,00 EUR

Contactpersoon

Ivette Leten

Coördinator levenslang leren

ivette.leten@pxl.be