PXL Congress

Politiek-ambtelijke verhoudingen in lokale besturen

13-01-2022
PXL-Social Work - Vildersstraat 5 - 3500 Hasselt

Het Decreet lokaal bestuur heeft de lijnen binnen lokale besturen gevoelig hertekend. Aan ambtelijke zijde lijkt de unieke hervorming van de decretale graden ondertussen een eeuwigheid geleden. En de verdere inkanteling van het OCMW binnen de gemeente, onder de vleugels van een eengemaakt managementteam, heeft intussen in heel wat besturen de visie over de lokale besturen hertekend, in de geesten van personeel en politici, in het beleid zelf en in de verhouding tot de burger.

Maar hoe is die transitie in werkelijkheid verlopen? Wat is er geworden van de OCMW-secretarissen? Hoeveel besturen vonden een kersvers algemeen directeur om hun lokaal bestuur te leiden? Hoe ziet dat managementteam er nu eigenlijk echt uit en welke rol speelt het binnen de hertekende organisatie? Wat met de integratie van het sociaal beleid? En – vooral – hoe tekenen de nieuwe politiek-ambtelijke verhoudingen zich nu in werkelijkheid af?

Al deze kwesties komen tijdens deze les aan bod. Daarbij dient een bevraging bij de 300 algemeen directeurs in Vlaanderen als uitgangspunt.

Datum en tijd

Donderdag 13 Januari 2022
van 08:30 tot 12:00u.

Inschrijven kan tot en met: Woensdag 05 Januari 2022
Kosteloos annuleren kan tot en met: Woensdag 05 Januari 2022

Sprekers

Sofie Hennau

Meer

Prijs

Deelnemer: 65,00 EUR

PXL-Alumni: 55,00 EUR

PXL-Personeel: 49,00 EUR

PXL-Postactieven: 55,00 EUR

PXL-Student: 32,00 EUR

Contactpersoon

Ivette Leten

Coördinator levenslang leren

ivette.leten@pxl.be