PXL LVAB- Case studies

De uitkeringstesten, een definitieve stand van zaken... Of niet?

16-11-2021
Dit seminarie kan online of on campus (Elfde Liniestraat 23a – 3500 Hasselt) gevolgd worden.

Ruim 2 jaar geleden werd het WVV ingevoerd. De dagelijkse praktijk leert dat een aantal bepalingen de nodige vragen oproepen. Sommigen waren zelfs al het voorwerp van reparatiewetgeving. Ook met betrekking tot de uitkeringstesten werden een aantal standpunten en visies geformuleerd. Ze zijn inmiddels bijgestuurd.

Patrick Huybrechts geeft in dit seminarie een actuele en hopelijk definitieve stand van zaken in het kader van de uitkeringstesten, voornamelijk voor de BV en de CV.

In eerste instantie maakt hij een doorgedreven analyse van de wettelijke bepalingen, met de nodige aandacht voor praktische vragen en toepassingen zoals:

  • Wie moet welke test doen?
  • Wanneer moet er getest worden?
  • Welke verslagen moeten gemaakt worden?
  • Wat zijn de aansprakelijkheden?

In tweede instantie bespreekt hij een gedetailleerde werkwijze voor de berekening van de netto-actieftest en de liquiditeitstest. Deze werkwijze geeft vanuit financieel standpunt aan met welke gegevens u dient rekening te houden om het uitkeerbaar vermogen te bepalen.

Wilt u ondergedompeld worden in de materie van de uitkeringstesten, zodat u uw cliënten nog beter bij kunt staan? Zet dit seminarie dan zeker in uw agenda.

Deze vorming zal hybride georganiseerd worden, d.w.z  u kan de sessie fysiek volgen (on campus) als online (livestream).
Het aantal plaatsen ‘on campus’ is zeer beperkt gezien de huidige corona maatregelen.  Afhankelijk van regelgeving (versoepelingen/verstrengingen) kan dit steeds aangepast.  Wij zullen dit steeds tijdig communiceren.

 

Datum en tijd

Dinsdag 16 November 2021
van 18:30 tot 21:30u.

Inschrijven kan tot en met: Maandag 08 November 2021
Kosteloos annuleren kan tot en met: Maandag 08 November 2021

Sprekers

Patrick Huybrechts

Patrick Huybrechts

Gecertificeerd fiscaal accountant

Meer

Prijs

Ambtenaar: 40,00 EUR

Bestuurslid LVAB: 0,00 EUR

Deelnemer: 80,00 EUR

Ere-bestuurslid LVAB: 0,00 EUR

LVAB-lid: 40,00 EUR

PXL-Personeel: 0,00 EUR

PXL-Student: 10,00 EUR

Sponsor: 0,00 EUR

Organisator

Contactpersoon

Nathalie  Voets

Nathalie Voets

nathalie.voets@pxl.be