PXL Congress

Executieve functies

07-12-2021
Online

"Hij/zij is zo slim, maar kan zijn veters niet strikken/taak niet afmaken/kamer niet opruimen…” Zo vaak horen we dit over hoogbegaafde kinderen, maar hoe komt dat?

Femke Hovinga neemt je tijdens deze sessie mee in de problematiek die kan ontstaan als je als hoogbegaafde leerling de cognitieve kracht hebt om alles te begrijpen, maar de executieve vaardigheden mist om het uit je handen te krijgen. In de workshop leer je over de ontwikkeling van de hersenstructuur van hoogbegaafden en hoe deze anders is dan die van de gemiddelde leerling. Ook kijken we naar de achtergrond van executieve vaardigheden, je leert gedrag herkennen bij HB leerlingen met zwakke executieve vaardigheden en hoe je hen kunt ondersteunen deze te ontwikkelen.

De workshop is gericht op kennis en inzichten en biedt praktische tips en materialen om in te zetten in je klassenpraktijk. We gaan gedeeltelijk de diepte in met kennis, maar kijken ook in kleine groepjes naar diverse casussen. Je verlaat de meeting met nieuwe kennis én nieuwe tools.

Doelgroep

Onderwijsprofessionals, ouders en andere geinteresseerden in hoogbegaafde kinderen en jongeren

Datum en tijd

Dinsdag 07 December 2021
van 18:30 tot 21:30u.

Inschrijven kan tot en met: Maandag 29 November 2021
Kosteloos annuleren kan tot en met: Maandag 29 November 2021

Sprekers

Femke Hovinga

Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Lee...

Meer

Prijs opmerkingen

PXL-Studenten van het Postgraduaat "Hoogbegaafdheid" kunnen gratis deelnemen.

Contactpersoon

Michelle Dewulf

Coördinator PG Hoogbegaafdheid

Michelle.Dewulf@pxl.be