PXL-NeXT LVEB Case studies

De impact van het WVV op het VVPRbis-regime

10-11-2021
Dit seminarie kan online of on campus (Elfde Liniestraat 23a – 3500 Hasselt) gevolgd worden.

Zoals u weet, heeft het WVV een einde gesteld aan de kapitaalvereiste voor de BV(BA) en de CV(BA). Het handhaven van de fiscale minimumkapitaalvereiste voor het VVPRbis-regime zou daardoor haaks staan op de intentie van de wetgever. Daarom paste die art. 269, § 2 WIB92 aan.

In dit seminarie verduidelijkt Maxime Vandemaele de fundamentele gevolgen van deze aanpassing voor het VVPRbis-regime. U komt van hem alles te weten over volgende onderwerpen:

  • In welke zin is het toepassingsgebied van het VVPRbis-regime veranderd ten gevolge van de schrapping van het derde lid van art. 269, § 2 WIB92?
  • Wat is het effect op nieuw opgerichte kleine vennootschappen? En op bestaande vennootschappen die tot nog toe niet voldeden aan de volstortingsplicht of de kapitaalvoorwaarde die het derde lid van art. 269, § 2 WIB92 oplegde?
  • Wanneer is de schrapping van het derde lid van art. 269, § 2 WIB92 in werking getreden? Wat ligt aan de basis van de verwarring die er op dit punt is ontstaan? En hoe moet de schrapping geïnterpreteerd worden?
  • De wetgever wijzigde niets aan de volstortingsplicht zoals opgenomen in het laatste lid van art. 269, § 2 WIB92. Maar is volstorten altijd nodig? Kan een vrijstelling van volstortingsplicht een optie zijn om toch onder het VVPRbis-regime te vallen?

Wilt u weer helemaal mee zijn met het VVPRbis-regime? Schrijf u dan zeker in voor dit seminarie waarin tal van praktische voorbeelden besproken worden. Variabelen in deze voorbeelden zijn onder andere: de datum van oprichting van de vennootschap, het feit of het minimumkapitaal al dan niet volstort is, de vraag of er bijkomende inbrengen gedaan werden en de vraag of deze inbrengen onmiddellijk volstort werden. Ook recente rulings en rechtspraak komen aan bod.

Deze vorming zal hybride georganiseerd worden, d.w.z  u kan de sessie fysiek volgen (on campus) als online (livestream).
Het aantal plaatsen ‘on campus’ is zeer beperkt gezien de huidige corona maatregelen.  Afhankelijk van nieuwe regelgeving (versoepelingen/verstrengingen) kan dit steeds aangepast.  Wij zullen dit steeds tijdig communiceren.

 

Datum en tijd

woensdag 10 november 2021
18:30 ⇾ 21:30

Inschrijven kan tot en met: dinsdag 02 november 2021 (23:59)
Kosteloos annuleren kan tot en met: dinsdag 02 november 2021 (23:59)

Sprekers

Maxime Vandemaele

Maxime Vandemaele

Tax consultant VGD

Meer

Prijs

Ambtenaar: 40,00 EUR

Bestuurslid LVEB: 0,00 EUR

Deelnemer: 80,00 EUR

Ere-bestuurslid LVEB: 0,00 EUR

LVEB-lid: 40,00 EUR

PXL-Personeel: 0,00 EUR

PXL-Student: 10,00 EUR

Sponsor: 0,00 EUR

Organisator

Bart Smets

Bart Smets

Bart.smets@pxl.be

Contactpersoon

Nathalie  Voets

Nathalie Voets

nathalie.voets@pxl.be

Bijlagen

Bijlage
2021 - PXL - VVPRbis final.pdf