PXL-NeXT

Hoe(lang) zijn onze gezondheidszorgen verzekerd?

14-09-2021
PXL-Congress - Elfde Liniestraat 23a (gebouw D) - 3500 Hasselt

Is mijn arts geconventioneerd of geaccrediteerd? Wat betekenen al die codes  op mijn ziekenhuisfactuur ? Wat is het verschil tussen de taak van het RIZIV en de ziekenfondsen? Wat doet de kruispuntbank? Waar haalt de sociale zekerheid haar geld? Hoelang zijn onze zorgen nog verzekerd? Welke (hospitalisatie)verzekering beschermt me het best?  Doen termen als Vitalink, Myhealtviewer en Helena je duizelen, op welke digitale platforms vind ik informatie? Deze en nog meer vragen komen aan bod in de tweedelige opleidingen  “ sociale zekerheid “ voor dummies.

Deel 1: Hoe(lang) zijn onze gezondheidszorgen verzekerd?

Tijdens het  eerste deel zoemen we in op de structuur en werking van onze sociale zekerheid. We lichten de wijze van verzekeren toe, we nemen je mee in het doolhof van onze sociale zekerheid met betrekking tot onze gezondheidskosten. We zetten je op weg in de wereld van uitkeringen en ziektekosten.

Doelgroep

Alle geïnteresseerden: docenten, artsen verpleegkundigen, paramedici,….kortom iedereen die bezig is met gezondheidskosten.

Datum en tijd

dinsdag 14 september 2021
14:00 ⇾ 17:00

Inschrijven kan tot en met: maandag 06 september 2021 (23:59)
Kosteloos annuleren kan tot en met: maandag 06 september 2021 (23:59)

Sprekers

Olga Lemmens

Lector PXL-Healthcare (sociaal) recht, master criminologie en medisch-sociale wetenschappen die de verbinding kan maken tussen de complexe wereld van ...

Meer

Prijs

Coördinator levenslang leren: 0,00 EUR

Deelnemer: 30,00 EUR

PXL-Alumni: 26,00 EUR

PXL-Personeel: 23,00 EUR

PXL-Postactieven: 26,00 EUR

PXL-Student: 15,00 EUR

Contactpersoon

Alexandra Cloostermans

Vormingscoördinator

alexandra.cloostermans@pxl.be