PXL-NeXT

Creatief omgaan met personeelstekort in de zorg

24-02-2022
Online

PXL-Healthcare organiseert een interactieve webinar voor leidinggevende in de zorg te inspireren creatief om te gaan met deze tekorten. Dit doen we voor de alumni vanuit de bachelor zorgmanagement. Echter stellen we dit open voor een breed publiek van leidinggevenden in de zorg.

Er is de mogelijk om interactief te reageren op de spreker

Pistes om personeelstekort in de welzijn & zorg sector op te lossen.

Er staan 20.000 vacatures open voor knelpuntberoepen in de zorg. Dat is geen nieuw probleem, maar een oud zeer. Zorgondernemingen zoeken steeds meer personeel dat er al niet meer was. Als leidinggevende in een zorginstelling weten we als geen ander hoe moeilijk dit probleem is.

In deze webinar zal hij drie topics verder toelichten.Eerst zal de ernst van het probleem gekaderd worden, personeelstekort van krap, naar krapper tot krapst. Nadien wordt stilgestaan bij de taakverdeling en hoe deze af te stemmen zijn op de behoeften , zonder hierbij aan kwaliteit te moeten inboeten.  Zo wordt het belang van interdisciplinair samenwerken geduid en een vroegtijdige zorgplanning.

Als slot worden nog enkele creatieve good practice voorbeelden aangehaald die momenteel al ingezet worden door leidinggevenden om te anticiperen op de huidige tekorten.

 

Datum en tijd

donderdag 24 februari 2022
19:30 ⇾ 22:00

Inschrijven kan tot en met: woensdag 16 februari 2022 (23:59)
Kosteloos annuleren kan tot en met: woensdag 16 februari 2022 (23:59)

Sprekers

Daan Aeyels

Daan Aeyels, Senior adviseur Welzijns- en Gezondheidsbeleid van Voka Health community schreef in samenwerking met een breed zorgnetwerk de paper 'Rad...

Meer

Prijs

Coördinator levenslang leren: 0,00 EUR

Deelnemer: 35,00 EUR

PXL-Alumni: 30,00 EUR

PXL-Personeel: 26,00 EUR

PXL-Postactieven: 30,00 EUR

PXL-Student: 18,00 EUR

Contactpersoon

Alexandra Cloostermans

Vormingscoördinator

alexandra.cloostermans@pxl.be

Bijlagen

Bijlage
Radicaal hertekenen van zorgberoepen.pptx