PXL Congress

Kinderen rouwen ook. De impact van verlies op jonge kinderen

18-03-2021
Online

Op donderdag 18 maart nodigt de Hogeschool PXL dpt. Healthcare u uit voor de lezing “Kinderen rouwen ook. De impact van verlies op jonge kinderen”.

Omwille van de  maatregelen rond Covid  19 bieden we dit seminarie aan via livestream.

In deze lezing tracht Lies Scaut antwoorden te vinden op volgende vragen: ‘Hoe leg je aan kinderen uit wat de dood is?’ ‘Waarom gaan mensen dood?’ ‘Hoe voelt het om dood te gaan?’ ‘Mag je nog lachen als iemand gestorven is?’ ‘Waarom begrijpt niemand hoe eenzaam ik ben?’

Allemaal vragen van kinderen die je kan verwachten na een overlijden. Hoe praat je hierover met kinderen? Welke reacties en emoties zijn normaal? Tijdens deze lezing krijg je antwoorden en inzichten die je als volwassene kunnen helpen om toe te treden tot de leefwereld van kinderen. Niet alleen de impact op kinderen is groot maar ook de impact op het gezin. Je partner verliezen, betekent voor kinderen ook het verlies van een ouder. De getuigenis van Kurt Bongaerts tijdens deze avond toont het zoeken en worstelen als alleenstaande vader.

Doelgroep

Deze lezing is bedoeld voor alle hulpverleners in de gezondheids– en welzijnszorg, nabestaanden en voor iedereen die interesse heeft in dit thema.

Datum en tijd

Donderdag 18 Maart 2021
van 19:00 tot 22:00u.

Inschrijven kan tot en met: Woensdag 10 Maart 2021
Kosteloos annuleren kan tot en met: Woensdag 10 Maart 2021

Sprekers

Lies Scaut

Lies Scaut (1979) is maatschappelijk assistent, relatie-en gezinstherapeut en gespecialiseerd in rouw en trauma. Als rouwdeskundige is zij faculty member van het Portland Institute (US) en b...

Meer

Prijs

Coördinator levenslang leren: 0,00 EUR

Deelnemer: 30,00 EUR

PXL-Alumni: 26,00 EUR

PXL-Personeel: 22,00 EUR

PXL-Postactieven: 26,00 EUR

PXL-Student: 10,00 EUR

PXL-Student postgraduaat rouwbegeleiding: 0,00 EUR

Studenten andere instellingen : 10,00 EUR

Prijs opmerkingen

Betalen kan na ontvangst van de factuur.

Contactpersoon

Alexandra Cloostermans

Vormingscoördinator

alexandra.cloostermans@pxl.be