PXL Congress

Ook na corona inzetten op het werken met instructievideo's

07-10-2020
PXL-Congress - Elfde Liniestraat 23a (Gebouw D) - 3500 Hasselt

Pre-teaching, digitale lessen, instructiefilmpjes,… Door het coronavirus zijn deze begrippen actueler dan ooit. Maar hoe kun je ook na de coronacrisis instructiefilmpjes blijven inzetten om je lessen te verrijken? Dat leer je tijdens deze workshop! Vanuit een praktijkvoorbeeld ga je in deze workshop ook effectief aan de slag met eigen leerinhouden.

Het werken met instructiefilmpjes heeft immers heel wat voordelen, niet alleen voor je leerlingen, maar ook voor jezelf. Met een minimum aan voorbereiding creëer je maximale betrokkenheid en activiteit bij je leerlingen. Instructiefilmpjes maken het jou als leerkracht mogelijk om je onderwijstijd optimaal te benutten doordat je reeds van bij de start van de les, eventueel voorafgegaan door een beknopte instructie, over kan gaan tot de verwerkingsfase (inoefening).

Voor inhoudelijke vragen raadplegen je leerlingen het filmpje. Ze kunnen op elk moment de instructie (her)bekijken of pauzeren. Dit geeft je dan weer de mogelijkheid om je leerlingen en hun werk te observeren en reeds onmiddellijk feedback te geven.

Doelgroep

Leerkrachten lager onderwijs

Datum en tijd

Woensdag 07 Oktober 2020
van 13:00 tot 16:00u.

Einde inschrijvingen: Dinsdag 29 September 2020
Annulatie mogelijk tot en met: Dinsdag 29 September 2020

Docenten

Lien Pelgrims

Leerkracht 5de leerjaar

Meer

Prijs

Deelnemer: 45,00 EUR

PXL-Personeel: 34,00 EUR

PXL-Studenten: 23,00 EUR

PXL-Alumni: 38,00 EUR

PXL-Postactieven: 38,00 EUR

Contactpersoon

Koen Vandenhoudt


Vormingscoördinator

koen.vandenhoudt@pxl.be