PXL-NeXT

Wat is Vrijheid?

29-03-2021
Online

In 2012 werd Alicja Gescinska doctor in de filosofie aan de Universiteit van Gent.  De werken die ze sindsdien publiceerde hebben haar ruime bekendheid gegeven in Vlaanderen en Nederland. Ook buiten die grenzen gaat ze op zoek naar ‘hoe vrij een mens kan zijn’. Haar (werk-leef-studie-) verblijf in de VS is daar niet vreemd aan. Haar Poolse ‘ziel’ en de ervaring met haar ouders uit het woelige Warschau om asiel te zoeken in Vlaanderen, liggen beslist aan de basis om zich als filosofe te verdiepen in vrijheid, politiek, religie, enz… Maar ook de liefde en de verwondering voor (de schoonheid) van de mens in vele toonaarden, drukt ze uit in vele registers van het publieke ‘debat’ met steeds nieuwe publicaties (boeken), columns, essays en kritische twitters.

Haar aan het woord laten is een streling voor het hart en het verstand. De helderheid waarmee complexe materies bevattelijk worden voor iedere toehoorder, getuigt van het inzicht van een grote filosofe. Is dat ook al geen beleving van vrijheid?

 

Doelgroep

Deze lezingen gaan door in het kader van het Postgraduaat ‘Filosofie, filosoferen, kritisch denken en burgerzin’ maar staan open voor een ruim publiek.

 

Datum en tijd

maandag 29 maart 2021
19:00 ⇾ 21:00

Inschrijven kan tot en met: zondag 21 maart 2021 (23:59)
Kosteloos annuleren kan tot en met: zondag 21 maart 2021 (23:59)

Sprekers

Alicia Gescinska

Doctor in de filosofie UGent

Meer

Prijs

Deelnemer: 10,00 EUR

PXL-Alumni: 9,00 EUR

PXL-Personeel: 8,00 EUR

PXL-Postactieven: 9,00 EUR

PXL-Student: 7,00 EUR