PXL Congress

De bevallingservaring van een vrouw

05-05-2021
Online

De bevalling is een onvergetelijke ervaring in het leven van een vrouw en haar gezin. Deze krachtige ervaring draagt de vrouw haar hele leven met zich mee en kan de gezondheid en het welzijn van haar positief of negatief beïnvloeden.

Een negatieve geboorte-ervaring/trauma heeft niet alleen invloed op de vrouw als individu, maar ook voor een vroedvrouw die getuige was van het gebeuren.

De vrouw gaat doorheen een proces waarin emoties zeer overweldigend kunnen zijn, waar ratio en emotie lijnrecht tegenover elkaar kunnen staan.

Als vroedvrouw kan jij het verschil maken en zorgen voor een unieke geboorte, waarbij een vrouw zich gesteund, geliefd, gewenst, gezien en gerespecteerd voelt.

Tijdens deze avond krijgt u informatie en handvaten om vrouwen optimaal te ondersteunen tijdens de geboorte van hun kind. Ben je geïnteresseerd om je kennis en je skills als vroedvrouw uit te breiden, dan is deze webinar iets voor jou!  

Programma

19.00u: Onthaal en inleiding

19.05u: Het belang van een positieve geboorte herinnering  

Twee studenten vroedkunde aan de hogeschool PXL, tonen het belang aan van de bevallingservaring van een vrouw en hoe jij als vroedvrouw deze ervaring positief kan beïnvloeden.

19.30u: De hobbelige weg naar het moederschap

Jorina Reekmans is een jonge mama, ze heeft een hobbelig parcours afgelegd om haar kinderwens waar te maken. Bovendien is haar zwangerschap niet zorgeloos verlopen. Ondanks alle moeilijkheden ervaarde zij de arbeid en bevalling als positief. Jorina vertelt over de aspecten in haar traject, arbeid, bevalling en postpartum. Ze benoemt hierbij zowel haar positieve als negatieve ervaringen.

20.00u: Ervaringen vanop de werkvloer

Bijna elke vroedvrouw is ooit getuige geweest van een traumatische geboorte. Ook als vroedvrouw draag je deze ervaring met je mee. Vroedvrouw Ivy Merken deelt haar verhaal.

20.30u: Rijk de hand en help  

Geboortetrauma-expert en zelfstandige vroedvrouw Minke Siesling zal de handvaten meedelen, hoe jij als vroedvrouw de vrouw kan helpen om haar ingrijpende geboorte-ervaring te verwerken.

21.00u: Uitwisselen van ervaringen en afsluiting

Doelgroep

 Student/vroedkundigen en andere geïnteresseerden over dit thema.

Datum en tijd

Woensdag 05 Mei 2021
van 19:00 tot 21:30u.

Inschrijven kan tot en met: Dinsdag 27 April 2021
Kosteloos annuleren kan tot en met: Dinsdag 27 April 2021

Prijs

Coördinator levenslang leren: 0,00 EUR

Deelnemer: 30,00 EUR

PXL-Alumni: 26,00 EUR

PXL-Personeel: 22,00 EUR

PXL-Postactieven: 26,00 EUR

PXL-Student: 10,00 EUR

Contactpersoon

Alexandra Cloostermans

Vormingscoördinator

alexandra.cloostermans@pxl.be

Bijlagen

Bijlage
PPT bevorderen van een positieve bevallings-ervaring - Selly en Sabriye.pptx
PPT Ivy Merken Vroedvrouw.pptx
PPT Presentatie Hasselt Heeljebevalling.pptx