Hogeschool PXL

Onderwijstafel - Klasmanagement 2.0: Warme leerkracht-leerling relaties

17-10-2024

De lerarenopleiding van Hogeschool PXL komt met een gloednieuw concept: De Onderwijstafel. Op regelmatige basis brengen we experten van PXL en experten vanuit het werkveld samen om op een specifiek topic in te gaan.

 

Aangezien we voor deze Onderwijstafel samenwerken met het departement People & Society, richten we ons op een bredere doelgroep dan enkel de lerarenopleiding. Hierdoor spreken we niet alleen (beginnende) leerkrachten aan, maar ook psychologisch consulenten die actief zijn binnen de school- en pedagogische psychologie.

 

Programma

 

De problematiek rond klasmanagement en het omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag speelt in alle onderwijsniveaus een belangrijke rol in de praktijkbeleving van (beginnende) leerkrachten. Wanneer je de als lastig ervaren leerlingen niet in de hand kan houden, is dat een sterke voorspeller voor emotionele uitputting en burn-out.

Tijdens deze onderwijstafel beschouwen we klasmanagement in de breedte en gaan we vanuit wetenschappelijk inzicht voorbij de gedachte van een pure tips & tricksbenadering. We kijken naar moeilijk hanteerbaar gedrag vanuit een systeembenadering en zoomen in op het perspectief van de leerkracht-leerling relatie als fundament. We leggen de focus op (de rol en de persoon van) de leraar die voor elke leerling het verschil kan maken en bijgevolg zelf ook goede zorg verdient.

Teachers make the difference!

 

Vragen?

 

Heb je een vraag? Stel ze dan via het inschrijfformulier.

Datum en tijd

donderdag 17 oktober 2024
20:00 ⇾ 21:00

Inschrijven kan tot en met: maandag 14 oktober 2024 (23:59)

Contactpersoon

Michelle Dewulf

Departementshoofd PXL-Education

michelle.dewulf@pxl.be