PXL LVAB- Case studies

Covid 19: Connecting the dots; de controle van de ‘damage control’ voorbij (ON CAMPUS)

29-09-2020
Hogeschool PXL - - 3500 Hasselt

Sinds 22 maart 2016, de aanslagen in Brussel, viel een stukje economie plat. Vrij snel begreep Eric dat  de analisten de verkeerde vraag beantwoorden. In wezen gaat het er niet om te weten welke ondernemingen voor de crisis wel of niet gezond waren, de échte vraag is in welke mate bedrijven over een voldoende vetlaag beschikken om een periode in ijskoud water te overleven. Sindsdien werkt Graydon gestaag aan de uitbouw van een model dat de situatie van ondernemingen bestudeert die plots terechtkomen  in een toestand van ‘economie in discontinuiteit’.

De systematiek en het daaraan gekoppelde model én webplatform werd binnen de week na de lockdown door de ERMG (de economische crisis taskforce) met overtuiging geadopteerd en levert sindsdien de basisinzichten waarmee zij de voorstellen tot het nemen van ondersteunende  maatregelen ontwikkelt.  De algoritmische benadering geeft antwoorden die zowel richting geven aan het te volgen beleid als aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid waarover beleidsmakers en bedrijfsverantwoordelijken moeten nadenken. Tegelijk gebruiken ook de regionale overheden en steeds meer steden dezelfde resultanten.

Eric Van den Broele, Director Research & Development, ligt aan de basis van het model dat uiterst intens door het volledige Graydon team is ontwikkeld en voortdurend wordt bijgewerkt. Hij legt u zijn benadering uit, verbindt die inzichten met de meest actuele waarnemingen van het ogenblik, en waagt zich op basis van concrete waarnemingen en feiten aan duidelijke voorspellingen met betrekking tot de verdere evolutie van het economisch herstel en de impact ervan op het economisch en sociaal weefsel.

Hij toont aan waar de anomaliën al voor de crisis aanwezig waren en hoe die net door de crisis sterk zijn uitvergroot. Tegelijk poneert hij een duidelijke  visie voor de toekomst.

Hij houdt rekening met de actualiteit van het ogenblik en toont waar bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn. Hierbij pleit hij voor een sterk uitwerken van solidariteitsmechanismes en geeft concrete aanwijzingen.

Let op!
Omwille van de huidige corona maatregelen (social distancing) bieden de on campus sessies slechts 47 zitplaatsen.  
De inschrijvingen voor deze opleidingen zijn bijgevolg zeer beperkt.

 

 

Datum en tijd

Dinsdag 29 September 2020
van 18:30 tot 21:30u.

Einde inschrijvingen: Dinsdag 22 September 2020
Annulatie mogelijk tot en met: Dinsdag 22 September 2020

Programma

Docenten

Eric Van Den Broele

Eric Van Den Broele

Director Research & Development Graydon Belgium

Meer

Prijs

Ambtenaar: 40,00 EUR

Bestuurslid LVAB: 0,00 EUR

Deelnemer: 80,00 EUR

Ere-bestuurslid LVAB: 0,00 EUR

LVAB lid: 40,00 EUR

PXL-Personeel: 0,00 EUR

Sponsor: 0,00 EUR

Student PXL Case Studies : 10,00 EUR

Organisator