PXL-NeXT

Zinvol voortleven na de dood van je kind

12-12-2022
PXL-NeXT - Elfde Liniestraat 23a (Gebouw D) - 3500 Hasselt

Deze avond is Elsbeth Kuysters onze spreekster. Elsbeth is psycholoog/coach, trainer, schrijver en spreker, maar bovenal is ze echtgenote én moeder van haar enig kind Sara.

Elsbeth: ‘Sara overleed in 2017 aan zelfdoding, ze is 17 jaar oud geworden. In deze lezing neem ik u mee in ons persoonlijk verhaal en bespreek ik ook algemene aspecten die bij rouw en zelfdoding aan de orde zijn, vanuit mijn moederrol én als psycholoog. Zodat ouders, hulpverleners en andere betrokkenen er steun, troost en inspiratie uit kunnen halen.

Ondanks de heftige gebeurtenis in mijn leven, ervaar ik het leven als licht en vreugdevol. Mijn kind geeft me dagelijks inspiratie en ik voel zo duidelijk nog de verbinding met haar. Daar verandert de dood niks aan. Het zijn juist de kleine en altijd beschikbare dingen die mij helpen met het verdriet om te gaan. Dat heb ik opgeschreven in het boek ‘Moederhart vol rouw en liefde’, zodat het voor iedereen toegankelijk is en ook anderen met verlies kan helpen en inspireren.’ Het voorwoord van het boek is geschreven door Manu Keirse, hij schrijft:

‘Sterven is afscheid nemen, achterlaten en achtergelaten worden. Ik zou wensen dat dit boek bij heel veel mensen binnen mag komen… Het is getuigenis van leven, ook al gaat het over sterven.’

 

Meer informatie en publicaties over Elsbeth vindt u op www.elsbethkuysters.nl. Na afloop van de lezing is er gelegenheid het boek te kopen en zal Elsbeth signeren.

 

Datum en tijd

maandag 12 december 2022
19:00 ⇾ 22:00

Inschrijven kan tot en met: maandag 05 december 2022 (23:59)
Kosteloos annuleren kan tot en met: maandag 05 december 2022 (23:59)

Sprekers

Elsbeth Kuysters

Elsbeth is psycholoog/coach, trainer, schrijver en spreker, maar bovenal is ze echtgenote én moeder van haar enig kind Sara.

Meer

Prijs

Deelnemer: 35,00 EUR

PXL-Alumni: 30,00 EUR

PXL-Personeel: 26,00 EUR

PXL-Postactieven: 30,00 EUR

PXL-Student: 18,00 EUR

PXL-Student postgraduaat rouwbegeleiding: 0,00 EUR

Contactpersoon

Lies Scaut

Coördinator Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor

lies.scaut@pxl.be