PXL Congress

Leiderschap bij traumatische veranderingen, stress, angst, rouw... Hoe leidinggeven aan je medewerkers en team

27-10-2020
PXL-Congress - Elfde Linistraat 23a (Gebouw D) - 3500 Hasselt

Omgaan met traumatische veranderingen vraagt om daadkrachtig en ondersteunend leiderschap.

De corona-/COVID-19-crisis… een plotse intense traumatische verandering vooral in de zorg- en welzijnssector. Een crisis over snel reactief vermogen en gelijktijdig moe zijn. Een crisis over leven en dood. Een crisis die intens en langdurig is. Een crisis die acute adrenaline en duurzame veerkracht vraagt. Een crisis die van leidinggevenden daadkrachtige en heldere besluitvorming vraagt. Een crisis die bijzonder veel veerkracht en ondersteuning van leidinggevenden vraagt t.a.v. medewerkers en teams.

Tijdens deze interactieve avond staan we stil bij de impact van traumatische gebeurtenissen op het welzijn van mensen. De angst, onzekerheden, twijfel… die dit teweeg kan brengen en de gevolgen hiervan op het functioneren. We krijgen inzichten hoe we als leidinggevende hiermee kunnen omgaan, hoe we een eerste en cruciale rol van betekenis kunnen spelen in het welzijn van de medewerkers op korte en middellange termijn. En wat het betekent voor de teamstabiliteit, aanwezigheid, veranderbereidheid en personeelsretentie. Zeker in tijden van traumatische veranderingen is het cruciaal dat je zoveel mogelijk op je team kan rekenen. Je mankracht aan boord kunnen houden is een belangrijk doel voor jou als leidinggevende.

Veerkrachtig weten omgaan met de context van traumatische veranderingen is een  belangrijke pijler in het versterken van je competenties als leidinggevende. Dit is meteen ook het doel van deze interactieve avond.

PROGRAMMA

18.30 - 19.00 Onthaal en koffie

19.00 - 20.15 Workshop (deel 1)

20.15 - 20.30 Koffiepauze

20.30 - 22.00 Workshop (deel 2)

22.00 Einde

SPREKER

Sonja Reckers is master in de gezondheidswetenschappen, erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties en coach m.b.t. leiderschap-, team- en organisatieontwikkeling. Ze begeleidt organisaties, leidinggevenden en teams rond mentaal welzijn en veerkracht, rond arbeidsmotivatie, rond stressbeheersing en burn-outreductie. Ze is tevens docent in de banaba zorgmanagement bij de PXL waar ze (beginnend) leidinggevenden in team en 1-op-1 begeleidt in hun leiderschapsontwikkeling.

De voorbije maanden is ze intensief aan de slag geweest in woonzorgcentra om directies, leidinggevenden en medewerkers te ondersteunen in hun mentaal welzijn en in het ontwikkelen van duurzame veerkracht.

Sonja spreekt en werkt vanuit onderbouwde inzichten die ze steevast verbindt met de dagdagelijkse praktijk.

Doelgroep

Dit avondseminarie richt zich naar leidinggevenden, teamcoaches, (hr)-management, vertrouwenspersonen werkzaam in de gezondheids– en welzijnszorg.

Opmerkingen

 Er kunnen maximum 18 personen deelnemen.

Datum en tijd

Dinsdag 27 Oktober 2020
van 18:30 tot 22:00u.

Einde inschrijvingen: Dinsdag 20 Oktober 2020
Annulatie mogelijk tot en met: Dinsdag 20 Oktober 2020

Prijs

Deelnemer: 30,00 EUR

Contactpersoon

Annemie Pachen

Vormingscoördinator

0499 64 31 33

annemie.pachen@pxl.be